keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

YHDEN IKUISUUDEN LOPPU

Luulisin nyt saaneeni yhden ikuisuusprojektin päätökseen!

Minulla on ollut vuosikausia nämä kaksi Ikean laatikostoa, joita on maalattu milloin milläkin. Ensimmäinen kerros taitaa olla veteen sekoitettua kangasväriä - Dylonia tai vastaavaa... Sillä siis laatikosto läpikuultavan mustaksi...
Seuraava ajatus oli maalata siihen Tim Burton-tyylinen piikkiköynnös. Se ei koskaan edennyt luonnostelua pidemmälle. Olisikohan gessolla tehty pohjustus ja jotain akryylimaaliakin siihen oli jo päätynyt.
Köynnös ei siis ollut kovin pitkäikäinen ja päälleen se sai lopulta ohuehkon ja epätasaisen kerroksen gessoa. Jotain leimojakin siihen kokeilin.

Nyt sitten rupesin hankaamaan hiekkapaperilla maalikerroksia. Hionta oli aivan yhtä epämääräistä kuin kaikki maalauksetkin. Puhumattakaan seuraavasta maalikerroksesta: Uula-tuotteen ruskeaa pigmenttijauhetta sekoitettuna vanhaan kankaanpainopastaan. Hieman kokkareista siitä tuli, mutta ei haitannut, kun maalauskin toteutettiin rätillä.

Kuvat saat klikkaamalla suuremmiksi.

Tässä alempi laatikosto on hiomisen jäljiltä, ja ylempi on jo saanut pintaansa kerroksen ruskeaa "kangasvärimaalia"

Rakkaat naapurit: Oletteko huomanneet, että olen hankkinut alasimen?  :) Nämä ovat joitakin ompelutarvikeliikkeestä pari ikuisuutta sitten ostettuja metalliläpysköjä, joita on uitettu liemessä jos toisessakin. Nyt hakkasin niihin numerot ja laitoin hieman alkoholimustetta päälle. Lopuksi hioin ylimääräiset värit ja patinat pois.

Valmis! Ruskeaa maalia on pari-kolme kerrosta. Se on hyvin läpikuultavaa. Numeroläpyskätkin ovat jo paikoillaan. Kaikki edelliset kerrokset kuultavat jonkin verran läpi.

Laatikot lähempää...

...ja nerokas kiinnityssysteemi numeroille :P

8 kommenttia:

 1. Upee vintage-kaappi siitä tuli!

  VastaaPoista
 2. Hienoa työtä!
  On mulla sulle muutakin asiaa. Sait 11 kohdan haasteen TÄÄLLÄ Iloista vappua!

  VastaaPoista
 3. Mahtava laatikosto, todella ihana!

  VastaaPoista
 4. Hienot tuli! Mulla on samoja laatikostoja, pitäisköhän muuttaa ilmettä, jälleen kerran. Näissä laatikostoissa täytyy olla joku sisäänranekkettu " maalaa, päällystä, tee jotain" vibraatio.

  VastaaPoista