torstai 21. toukokuuta 2015

HORTOILUA - Wild Herbs

Eilen keskiviikkoisessa auringonpaisteessa meillä oli etuoikeutettu tilaisuus tutustua Järvenpään Vanhankylänniemen villiyrtteihin top chef Jouni Toivasen johdolla - siis hortoilla!

We explored wild herbs under the guidance of top chef Jouni Toivanen.

Lähdössä kierrokselle
 
Salaattipelto


Rantaryteikön...


...kallion ja niityn kautta...

...takaisin seuraavaan pöpelikköön.


 Kun kasvit oli opittu tunnistamaan ja korit alkoivat täyttyä, suuntasimme Jounin pihamaalle.
Vielä tarkistus, että kaikki kasvit varmasti tunnetaan!
Vuohenputket ja herukanlehdet mehuksi...

...eli vihreät alkudrinkit!
Horta-salaatti, jossa on... no, vähän kaikkea

Nokkoset mortteliin
Nokkos-litulaukkapesto valmisteilla

Peratut voikukat...
...jotka päätyivät smoothieen. Siitä tuli kauniin vaaleanvihreää ja todella hyvänmakuista. Täytyy kuitenkin huomauttaa, että voikukka-allergikkojen kannattaa olla varovaisia; allekirjoittaneelta alkoi ääni lähteä kotimatkalla...


Sitten siirryimmekin sisätiloihin viimeistelemään aterian.


Jounin tyylinäyte - horsmat maustuvat.


Pestokin on saatu valmiiksi ja kriittinen makuraati testaa :)


Salaatti on saanut kastikkeensa, pöytä katettu ja sitten syömään herkullista horta-illallista! Pääruokana oli peltokanankaalipasta.


EDIT! Jos haluat Jounin kurssille, katso lisätietoja täältä!

5 kommenttia:

  1. Kiitos Tuire. Tässähän se teksti on jota autossa eilen kaipailtiin ja puhuttiin. Jakoon!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kivalle retkelle ja mielenkiintoiselle illalliselle. Opit muistiin ja reseptit käyttöön. Ihanaa kevättä sinulle!

    VastaaPoista
  3. Kiitos samoin, Kikka! Hortoiluretki oli todella ihana ja innostava!
    Ja Marja, keskityin hengittämään sen voikukkapläjäyksen jälkeen... xD

    VastaaPoista
  4. Varmasti oikein herkullinen ruokailu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Itse olen hyödyntänyt pihapiirin nokkosia jo monena vuotena, mutta nyt on varsinkin vuohenputki yllättänyt maukkaudellaan :)

      Poista