sunnuntai 3. toukokuuta 2015

JADEJÄLJITELMIÄ - Faux Jade

Polymeerimassat alkavat käydä kuiviksi, joten täytyy tehdä jotain - tosin helmetkin alkavat jo käydä vähiin. Niinpä tein hieman jade- ja kivijäljitelmiä. Tässä hieman tarkempi selostus noista jadehelmistä. Älkää välittäkö väreistä, jotka vaihtelevat valaistuksen mukaan..
My polymer clays are going to get dry, so I had to do something. I made some faux jade and stone beads. Don´t mind the colours - they vary with the lighting...

 Valkoinen massa on läpikuultavaa polymeerimassaa. Osa on värjätty vaaleanvihreällä massalla - ja sekoitin kahta eri valmistajan massaa... Toiset kaksi palaa on värjätty alkoholimusteilla. Käytetyt värit olivat Pesto, Bottle green ja Rust. 

The white clay is translucent polymer clay. It has partly been coloured with green clay and with alcohol inks (Pesto, Bottle green and Rust)     

Tämä ei ole pizza! Massat on nyt sekoitettu keskenään pastakoneella. Koska massa oli jo aika kuivaa, lisäsin mukaan nestemäistä polymeerimassaa pehmentämään muita. Päälle on siroteltu efektiksi Distress Embossing Powderia (Walnut Stain) sekä kuivattuja yrttejä. Ja takaisin pastakoneeseen.   

 This is not a pizza! Now the clays have been mixed together using a pasta machine. Because the clays were so dry I added some liquide polymer clay to soften them. On the top there are Distress Embossing Powder (Walnut Stain) and some dry herbs. And back to the pasta machine.

Helmet valmiina uuniin - Beads ready for the oven.

Ja uunista tulleina. Pidin niitä 150°C puolisen tuntia ja helmistä tuli oikein kiiltäviä.
 And directly from the oven. I cured them in 150°C for about 30 min, and they got a nice shine.

Mutta ikävä kyllä ne olivat täynnä sormenjälkiä, ja näiden piti olla kivijäljitelmiä, joten ei auttanut muuta kuin ruveta hiomaan ja kiillottamaan...


 But unfortunately they were all covered with fingerprints. And these were supposed to be stone imitations. So I had to start sanding and buffing...

Tässä näkyy efektit valmiissa helmissä. - Here you can see the effects in the finished beads.

Valmiit helmet - Finished beads

Aasialaistyyliset. Väritetty ennen kiilloitusta alkoholimusteella (Terra Cotta)
 Asian style beads. Coloured with alcohol ink (Terra Cotta) before buffing.

Aiemmin tehdyt helmet - Previously made beads.

Nämä on väritetty akryyliväreillä - These are coloured with acrylic paints.
 

 

2 kommenttia:

  1. Kiva on kuulla sinustakin pitkästä aikaa;) Olen hankkinut fimo massaa ja odottelen inspiraatiota;) kyllä on makeet helmet, olet aika taituri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Silkku! Hengissä ollaan, vaikka täällä blogin puolella hiljaista on ollutkin. Korttien tekokin on vähän jäänyt, kun on tullut näitä muita innostuksen kohteita :)

      Poista