lauantai 4. heinäkuuta 2015

TURKOOSIA ETSIMÄSSÄ - Looking for Turquoise

Tähänastisen kesän kuumin päivä. Istuin parvekkeella solmimassa tuollaisia pompuloita kankaaseen. EN käyttänyt kalalankaa, vaan otin tuollaista vähän pehmeämpää puuvillalankaa. Rakoille sain sormeni siitäkin. Ja eväät pitää olla...Olihan siinä hommaa. Pompuloiden päissä (sisällä) on puuhelmet. Sen verran taisivat aivot pehmetä tuolla kuumuudessa (n. 30°C) että väriä tuli sekoitettua 2kg:lle kangasta, vaikkei sitä ollut kuin 200g. Onneksi huomasin mokani ennen kuin lisäilin kiinnitysaineet, niin tuolla on nyt valmista värilitkua odottamassa parempia aikoja... eli ensi viikonloppua.


Tässä nyt ämpärin pohjalla oikeassa suhteessa kangas, värit ja kiinnitysaineet. Sai jäädä pihalle yön yli.
Tänään aamusta sitten uteliaana rupesin aukomaan lankoja - ja totesin, että olis vissiin sittenkin pitänyt käyttää sitä kalalankaa. Rakot tulee joka tapauksessa, nyt ei tullut kunnon kuvioita! Ilmeisesti tuo lanka oli niin pehmeää, että väriliemi meni siitä läpi mennen tullen :(
Juuri väristä nostetussa kankaassa kuviot erottuivat vain hädin tuskin. Huuhtelun jälkeen pistin kankaan saman tien pesukoneeseen 95° ohjelmalle ja kaiken irtovärin lähdettyä sain kuin sainkin haaleita sävy-sävyyn kuvioita. Tässä narulla erottuvat tosin aika hyvin auringon paistaessa kankaan läpi.


Ja koko homman perimmäinen tarkoitus oli kokeilla, saako näillä väreillä sekoitettua turkoosia. Ei ihan huono, vaikka itse sanonkin :)

Ja "sokerina" pohjalla pihanperällä muhivat India Flintin innoittamat luonnonvärikokeilut. Niiden pitäisi antaa olla niin kauan kuin hermo kestää... viikkoja... kuukausia... No, ainakin odottelen, että hieman kuivahtavat. Niistä lisää myöhemmin!


4 kommenttia:

 1. Ihania juttuja, täällä mielenkiinnolla luen, tuo luonnonvärikokeilu kiinnostaa:)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa turkoosia , oikea kesänväri.

  VastaaPoista
 3. No hitsi, luulisi että sidokset olisivat pitäneet. Minulla on epäonnistunut vain pesukoneessa, kun se kauheasti myllää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä aika yllättynyt itsekin. Lopputulos on kuitenkin ihan mukava ja herkkä - tosin ei sellainen, jota odotin... :-S

   Poista